Ballı Lokma Tatlısı Tarifi
Ballı Lokma Tatlısı tarifi: Ballı Lokma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Lokma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Ballı Lokma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 paket kuru maya
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
Kızartmak İçin:
Ballı Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın ve içerisine balı da ekledikten sonra şeker eriyene dek karıştırın. Ardından ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 4 dakika daha ocakta tutun ve ardından altını kapatıp, soğuması için bir kenara alın.
- Hamuru için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve bir çırpma teli yardımı ile pürüzsüz olana dek çırpın. Dilerseniz mikser de kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Yağı derin bir tencereye alın ve ocağın altını açıp iyice kızdırın.
- Dinlenme süresinin sonunda hamuru avucunuza alın ve başparmağınız ile işaret parmağınız ile başparmağınızın arasından çıkan hamuru, yağa batırdığınız bir kaşık ile alıp, kızgın yağın içine atın.
- Bu şekilde tüm hamuru yağa atın ve altın sarısı bir renk alana dek pişirin.
- Pişen hamur toplarını soğumuş olan şerbetin içine atın ve en fazla 1 dakika kadar beklettikten sonra şerbetten çıkartıp bir servis tabağına aktarın.
- Ilık olarak servis edin.
Ballı Lokma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetinin oldukça soğuk olması, tatlının pişer pişmez, soğumuş şerbete atılması gerekiyor.