Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Kekikli Hellim Tarifi

Ballı Kekikli Hellim

Ballı Kekikli Hellim Tarifi

Ballı Kekikli Hellim tarifi: Ballı Kekikli Hellim için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Kekikli Hellim nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Kekikli Hellim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket hellim peyniri
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 dal taze kekik

Ballı Kekikli Hellim tarifi nasıl yapılır?

  • Hellimleri çok ince olmayacak şekilde (1 parmak kalınlığında) eşit parçalara bölelim.
  • Yanmaz, yapışmaz bir tavaya hellimleri alıyoruz, orta ateşte her iki tarafı kızarana dek (suyunu salıp çekecek) pişiriyoruz.
  • Hellimler pişerken başka bir tavaya susamları alıyoruz ve kavuruyoruz.
  • Sıcak hellimleri bir tabağa alıyoruz, üzerlerine bal gezdiriyoruz. Sonrasında kavrulan susamları ve dallarından ayırdığımız taze kekikleri ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

Ballı Kekikli Hellim tarifinin püf noktası nedir?

Hellimleri pişirirken çok kurutmayalım, hafif sulu kıvamda olmaları lezzetini artıracaktır. Susamlar kavurulurken ocağın başından ayrılmadan, sık sık karıştırmak gerekir. Çok çabuk yanabilirler. Piştikten sonra da mutlaka tavadan başka bir kaba transfer etmelisiniz, yoksa pişmeye devam ederler.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025