Ballı Hurmalı Turta Tarifi
Ballı Hurmalı Turta tarifi: Ballı Hurmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Hurmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Ballı Hurmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 kahve fincanı bal
- 1 adet muz
- 1 kase hurma
- 3 adet elma
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Ballı Hurmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz, unu yavaş yavaş ilave edelim ve yetmez ise ekleyelim. Ne sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı.
- Turta kalıbına yağlı kağıt serelim. Kek kalıbı da olur. Hamuru bardağın altını kullanarak yayalım, hamurumuz küçük olacağı için kalıbı tam kaplamasa da olur.
- Çatalla delikler açalım. Üzerine elmalı harcımızı ekleyelim. (3 adet elmayı rendeleyip, 1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı tarçın ekleyip pişirin.) En son üzerine hurmaları ikiye bölerek aralıklı dizelim. Aralara muz dilimleri ekleyip son olarak üzerine az bal da gezdirelim.
- Piştikten sonra pizza dilimi gibi kesip, dondurma ile servis edebilirsiniz. çok hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun :)
Ballı Hurmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Ben yeşil elma kullandım çünkü ekşi ve tatlının uyumunu seviyorum.
Ballı Hurmalı Turta tarifi için servis önerisi
Üçgen dilimler hazırlayıp üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ekleminizi öneririm.