Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Hardal Soslu Biftek Tarifi

Ballı Hardal Soslu Biftek

Ballı Hardal Soslu Biftek Tarifi

Ballı Hardal Soslu Biftek tarifi: Ballı Hardal Soslu Biftek için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Hardal Soslu Biftek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Hardal Soslu Biftek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram biftek ya da bonfile
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak

Ballı Hardal Soslu Biftek tarifi nasıl yapılır?

  • Hardal, mayonez, sirke, karabiber, zeytinyağı ve balı bir kaba alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Sarımsağı ezip, içine kekik ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bifteklerin üzerine ayçiçek yağı ekleyip bir kaba alıyoruz.
  • Yüksek ısıya ulaşan yağsız tavaya bifteği alıp mühürlüyoruz.
  • Mühürlenen bifteği bir tabağa alıyoruz.
  • Temiz tavaya küp doğradığımız tereyağlarını ve sarımsak karışımını ekliyoruz.
  • Eriyen yağ kızınca tavaya bifteği ekliyoruz. Kaşık yardımıyla sostan bifteğe yedirerek etimizi lezzetlendiriyoruz.
  • Servis tabağına önce hardallı sostan ekliyoruz.
  • Dilimlediğimiz bifteği sosun üzerine ekleyip dilediğimiz gibi servis ediyoruz.

Ballı Hardal Soslu Biftek tarifinin püf noktası nedir?

Etleri pişirirken şu sürelere göre ayarlama yapabilirsiniz; çok az pişmesi için her yüzü 1 dakika; az pişmesi için her yüzü 1,5 dakika; az orta pişmesi için her yüzü 3 dakika pişirin. Orta, orta iyi, iyi pişmiş et seviyorsanız, her aşamada birer dakika daha uzatın pişirme işlemini.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025