Ballı Hardal Soslu Biftek Tarifi
Ballı Hardal Soslu Biftek tarifi: Ballı Hardal Soslu Biftek için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Hardal Soslu Biftek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ballı Hardal Soslu Biftek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 500 gram biftek ya da bonfile
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
Ballı Hardal Soslu Biftek tarifi nasıl yapılır?
- Hardal, mayonez, sirke, karabiber, zeytinyağı ve balı bir kaba alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Sarımsağı ezip, içine kekik ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bifteklerin üzerine ayçiçek yağı ekleyip bir kaba alıyoruz.
- Yüksek ısıya ulaşan yağsız tavaya bifteği alıp mühürlüyoruz.
- Mühürlenen bifteği bir tabağa alıyoruz.
- Temiz tavaya küp doğradığımız tereyağlarını ve sarımsak karışımını ekliyoruz.
- Eriyen yağ kızınca tavaya bifteği ekliyoruz. Kaşık yardımıyla sostan bifteğe yedirerek etimizi lezzetlendiriyoruz.
- Servis tabağına önce hardallı sostan ekliyoruz.
- Dilimlediğimiz bifteği sosun üzerine ekleyip dilediğimiz gibi servis ediyoruz.
Ballı Hardal Soslu Biftek tarifinin püf noktası nedir?
Etleri pişirirken şu sürelere göre ayarlama yapabilirsiniz; çok az pişmesi için her yüzü 1 dakika; az pişmesi için her yüzü 1,5 dakika; az orta pişmesi için her yüzü 3 dakika pişirin. Orta, orta iyi, iyi pişmiş et seviyorsanız, her aşamada birer dakika daha uzatın pişirme işlemini.