Ballı Hardal Sos Tarifi
Ballı Hardal Sos tarifi: Ballı Hardal Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Hardal Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük boy kavanoz
Ballı Hardal Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 yemek kaşığı hardal (sarı, koyu kıvamlı)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı karabiber
Ballı Hardal Sos tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine zeytinyağı, bal ve elma sirkesini alın.
- Bir çatal ya da minik bir çırpma teliyle bal diğer malzemelerle iyice bütünleşene kadar çırpın.
- Ardından mayonez, karabiber ve hardalı da ekleyerek güzelce çırpın.
- Bir kabın içerisine aktarın ve üzerini sıkıca kapatarak buzdolabında kıvamı yoğunlaşana kadar bekletin.
- Kıvamı bir miktar yoğunlaştıktan sonra dilediğiniz yemeğin içinde kullanın ya da sos olarak servis edin.
Ballı Hardal Sos tarifinin püf noktası nedir?
Hardal ve mayonezi ev yapımı kullanırsanız lezzeti iki katına çıkacaktır. Dilerseniz damak zevkinize göre tuz, karabiber ve bal miktarını arttırabilirsiniz. Elma sirkesi yerine üzüm ya da beyaz sirke de kullanabilirsiniz. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır!