Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Güllaç Tarifi

Ballı Güllaç

Ballı Güllaç Tarifi

Ballı Güllaç tarifi: Ballı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 küçük kase ceviz içi
  • 1 küçük kase kırmızı meyveler

Ballı Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ocakta ılıtın ve ılık sütün içerisinde balı iyice karıştırarak eritin.
  • Güllaç yapraklarını bir kaç parçaya bölün.
  • Güllaç yapraklarının parlak yüzeyi üste gelecek şekilde kabın altına ilk katı serin.
  • Kepçe yardımıyla güllaç yapraklarını sütle ıslatın ve ceviz serpin.
  • Bu adımları tekrarlayarak güllaç yaprakları bitene kadar devam edin.
  • En üst kata geldiğinizde kalan sütün tamamını kullanarak ıslatmayı tamamlayın.
  • Buz dolabında en az 2 saat dinlendikten sonra, dilimleyip ceviz ve istediğiniz meyvelerle süsleyin.

Ballı Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Yaprakların her yeri mutlaka sütle ıslanmış olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025