Ballı Güllaç Tarifi
Ballı Güllaç tarifi: Ballı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Ballı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 küçük kase ceviz içi
- 1 küçük kase kırmızı meyveler
Ballı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ocakta ılıtın ve ılık sütün içerisinde balı iyice karıştırarak eritin.
- Güllaç yapraklarını bir kaç parçaya bölün.
- Güllaç yapraklarının parlak yüzeyi üste gelecek şekilde kabın altına ilk katı serin.
- Kepçe yardımıyla güllaç yapraklarını sütle ıslatın ve ceviz serpin.
- Bu adımları tekrarlayarak güllaç yaprakları bitene kadar devam edin.
- En üst kata geldiğinizde kalan sütün tamamını kullanarak ıslatmayı tamamlayın.
- Buz dolabında en az 2 saat dinlendikten sonra, dilimleyip ceviz ve istediğiniz meyvelerle süsleyin.
Ballı Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakların her yeri mutlaka sütle ıslanmış olmalı.