Ballı Fırın Sütlaç Tarifi
Ballı Fırın Sütlaç tarifi: Ballı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
Ballı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı şeker (Bal miktarını artırarak şeker kullanmayabilirsiniz)
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt (Yarım yağlı tercih edebilirsiniz)
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Ballı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci iki su bardağı su ile haşlayın. Suyunu çekene kadar pişirin.
- 5 bardak sütün 1 bardağı nişasta için ayrıldıktan sonra 4 bardak sütü pirincin olduğu tencereye ekleyin. Daha önceden rendelenmiş limon kabuklarını da bu aşamada içine atabilirsiniz.
- Bir bardak süt ve vanilyayı ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı nişastayı açmak için kullanın.
- Süt kaynadıktan sonra önce bir kepçe alarak nişastalı kabın içine koyun ve karıştırın.
- Nişastalı kabın içindekileri tencereye dökün. Kaynamasını bekleyin ve sonra altını kapatın.
- Sütlaç ılıdıktan sonra balı ekleyin ve karıştırın.
- Sütlacı fırına koyulabilecek kaplara eşit dağıtın.
- Tepsiyi önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına (sadece üst ısıtma açık bir şekilde) 15 dakika yerleştirin. En üst rafa koyun böylece sütlaçların üstü kızaracaktır.
Ballı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Toprak kap (güveç) kullanmak servis açısından güzel görünebilir. Toprak kap kullanıcak iseniz tepsinize bir miktar su döktükten sonra toprak kapları dizin.