Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Fındıklı Poriç Tarifi

Ballı Fındıklı Poriç

Ballı Fındıklı Poriç Tarifi

Ballı Fındıklı Poriç tarifi: Ballı Fındıklı Poriç için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Fındıklı Poriç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Fındıklı Poriç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 2 çay bardağı yağsız süt
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 avuç fındık

Ballı Fındıklı Poriç tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf ezmesini, sütü, balı ve tarçını ocağa almadan önce iyice karıştırın.
  • Ocakta en kısık ateşte kaynayıncaya ve yulaflar lapalaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Bir kaseye alıp, soğumasını bekleyin. Ardından fındıkları üzerine koyup servis edin. Afiyet olsun.

Ballı Fındıklı Poriç tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri ocağın üzerinde değilken ve lapa kaynayana kadar puding gibi sürekli karıştırmak önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025