Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Fındık Ezmesi Tarifi

Ballı Fındık Ezmesi

Ballı Fındık Ezmesi Tarifi

Ballı Fındık Ezmesi tarifi: Ballı Fındık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Fındık Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Fındık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kavrulmuş fındık
  • 50 gram bal
  • 50 gram kakao yağı

Ballı Fındık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Eğer çiğ fındığınız varsa ocakta ya da fırında fındıkları kavurarak işe başlayın.
  • Kavrulmuş fındıklarımızı mutfak robotuna koyalım ve çekmeye başlayalım. Eğer güçlü bir robotunuz varsa istediğiniz kıvama kısa sürede gelecektir.
  • Robotu 15 saniye çalıştırıp 1 dakika bekletelim. Bu döngüyü fındıklar iyice ezilip akışkan bir kıvama gelene kadar sürdürelim. Motoru aman yakmayalım. Sabırlı olalım bu noktada.
  • İstediğiniz akışkanlığa geldikten sonra 50 gram bal ekleyip karıştıralım.
  • 50 gram kakao yağını benmari usulü eritip ballı fındık ezmemizin içine katalım. İyice karıştıralım.
  • Son aşamamız tadım. Ezmemizin tadına bakalım. Çok tatlı geldiyse biraz daha fındık ekleyip karıştırabilirsiniz. Az tatlı geldiyse de biraz daha bal katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ballı Fındık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?

Mutfak robotunu 15 saniye çalıştırıp 1 dakika bekletin. Aman mutfak robotunuzun motoru yanmasın.

Ballı Fındık Ezmesi tarifi için servis önerisi

Şekersiz pankeklerinizin arasına ya da muzun üzerine sürüp ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025