Ballı Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Ballı Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ballı Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1/2 su bardağı hurma
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı toz badem
Peynir katı için:
- 250 gram tuzsuz lor peyniri
- 150 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
- 150 gram böğürtlen
- 1 yemek kaşığı bal
Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Hurma ve kuru üzümleri blenderden geçirin.
- Toz bademi de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı 8cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına sıkıştırarak yayın.
- Peynirleri çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın, balı da ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
- Peynirli karışımı tabanın üzerine yayın ve kalıbı dondurucuya koyun, 2-3 saat kadar dondurucuda bekletin.
- Üzeri için; böğürtlenlerin bir kısmını süsleme için ayırdıktan sonra kalanını çok kısa süreli olarak blenderden geçirin, 1 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Dondurucudan çıkardığınız kalıbın kelepçeli kısmını çıkarıp, böğürtlenli sosu üzerine yayın ve bekletmeden afiyetle tüketin.
Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecake’in tabanını ve peynirli katmanını hazırladıktan sonra en az 2 saat dondurucuda bekletmeniz, peynir katmanının güzelce katılaşmasını sağlayacaktır. Meyve sosunu dondurma işlemi sonunda eklerseniz, katmanların birbirlerine karışmasını önlemiş olursunuz.