Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Ballı Böğürtlenli Cheesecake

Ballı Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Ballı Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 1/2 su bardağı hurma
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı toz badem

Peynir katı için:

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 150 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal

Üzeri için:

  • 150 gram böğürtlen
  • 1 yemek kaşığı bal

Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Hurma ve kuru üzümleri blenderden geçirin.
  • Toz bademi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı 8cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına sıkıştırarak yayın.
  • Peynirleri çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın, balı da ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
  • Peynirli karışımı tabanın üzerine yayın ve kalıbı dondurucuya koyun, 2-3 saat kadar dondurucuda bekletin.
  • Üzeri için; böğürtlenlerin bir kısmını süsleme için ayırdıktan sonra kalanını çok kısa süreli olarak blenderden geçirin, 1 yemek kaşığı balı ekleyip karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
  • Dondurucudan çıkardığınız kalıbın kelepçeli kısmını çıkarıp, böğürtlenli sosu üzerine yayın ve bekletmeden afiyetle tüketin.

Ballı Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecake’in tabanını ve peynirli katmanını hazırladıktan sonra en az 2 saat dondurucuda bekletmeniz, peynir katmanının güzelce katılaşmasını sağlayacaktır. Meyve sosunu dondurma işlemi sonunda eklerseniz, katmanların birbirlerine karışmasını önlemiş olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025