Ballı Bademli Pasta Tarifi
Ballı Bademli Pasta tarifi: Ballı Bademli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Bademli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ballı Bademli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 su bardağı file badem
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Dolgu kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti (1 cay bardağı süt ile hazırlanmış)
Ballı Bademli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtanın beyanlarını köpürene kadar çırpın.
- 2 Türk kahvesi fincanı şekeri ekle eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, sıcak su, kalan 2 fincan şekeri çırpın.
- Şeker eriyince sıvı yağ ve yoğurt ekle karıştır. Un, kabartma tozu, vanilin eleyerek üzerine ekle karıştırın.
- Yumurtanın beyazını kısım kısım ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kelepçeli kalıpla 40 dakika pişirelim.
- Pandispanya pişerken ballı bademli karışımı hazırlayın. Tereyağını eritip üzerine toz şekeri ve balı ekleyin.
- Şekerler eriyince bademi ekle iyice karıştır her yerine bulaşsın. Soğumaya bırakın.
- Kekin pişmesi 30 dakika olunca kekin üzerine ballı bademli karışımı kekin üzerine dök eşit şekilde yayın, kekin son 10 dakikası bademle pişsin.
- Krem şanti hariç malzemeleri kaynayana kadar pişirin. 1 çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice çırpın.
- Ilımış olan muhallebiye kremsantiyi ekleyin ve 5 dakika boyunca çırpın.
- Pandispanyayı ikiye ayırın, kelepçeli kalıba alt tabanı yerleştirin.
- Üzerine muhallebiyi koyun, üzerine üst kısmı kapatın.
- Dolapta 1 gece beklesin. Üzerini dilediğin gibi süsleyin. Afiyet olsun.