Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Bademli Pasta Tarifi

Ballı Bademli Pasta

Ballı Bademli Pasta Tarifi

Ballı Bademli Pasta tarifi: Ballı Bademli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Bademli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Bademli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı file badem
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Dolgu kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti (1 cay bardağı süt ile hazırlanmış)

Ballı Bademli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtanın beyanlarını köpürene kadar çırpın.
  • 2 Türk kahvesi fincanı şekeri ekle eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, sıcak su, kalan 2 fincan şekeri çırpın.
  • Şeker eriyince sıvı yağ ve yoğurt ekle karıştır. Un, kabartma tozu, vanilin eleyerek üzerine ekle karıştırın.
  • Yumurtanın beyazını kısım kısım ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kelepçeli kalıpla 40 dakika pişirelim.
  • Pandispanya pişerken ballı bademli karışımı hazırlayın. Tereyağını eritip üzerine toz şekeri ve balı ekleyin.
  • Şekerler eriyince bademi ekle iyice karıştır her yerine bulaşsın. Soğumaya bırakın.
  • Kekin pişmesi 30 dakika olunca kekin üzerine ballı bademli karışımı kekin üzerine dök eşit şekilde yayın, kekin son 10 dakikası bademle pişsin.
  • Krem şanti hariç malzemeleri kaynayana kadar pişirin. 1 çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice çırpın.
  • Ilımış olan muhallebiye kremsantiyi ekleyin ve 5 dakika boyunca çırpın.
  • Pandispanyayı ikiye ayırın, kelepçeli kalıba alt tabanı yerleştirin.
  • Üzerine muhallebiyi koyun, üzerine üst kısmı kapatın.
  • Dolapta 1 gece beklesin. Üzerini dilediğin gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025