Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Bademli Kek Tarifi

Ballı Bademli Kek

Ballı Bademli Kek Tarifi

Ballı Bademli Kek tarifi: Ballı Bademli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Bademli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Bademli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 150 gram rafine edilmemiş şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 150 gram karabuğday unu
  • 125 gram badem tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 75 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğunun rendesi
  • 3 yemek kaşığı bal

Üzeri için:

  • 100 gram file badem
  • 1 yemek kaşığı bal (ya da akçaağaç şurubu)

Ballı Bademli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 165 derecede ısıtmaya başlayın.
  • 28 cm'lik bir tart kalıbının tabanını hafifçe yağlayın.
  • Yumurta, rafine olmayan şeker ve vanilya özütünü mutfak robotunun içerisine alıp yaklaşık 8 dakika çırpın.
  • İyice köpüren karışıma kekin diğer tüm malzemeleri ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar yaklaşık 1 dakika daha düşük devirde çırpın.
  • Elde ettiğiniz kek hamurunu tart kalıbının içerisine güzelce yayın ve daha önce ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  • İyice piştiğinde fırından çıkarın ve dinlenmeye bırakın. Servis etmeden önce üzerine bal gezdirin ve file badem serpiştirin. Afiyet olsun.

Ballı Bademli Kek tarifi için servis önerisi

Servis ederken dilerseniz bal miktarını arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025