Ballı Badem Tatlısı Tarifi
Ballı Badem Tatlısı tarifi: Ballı Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Badem Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Ballı Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı badem
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
- 3 su bardağı şeker (şerbet için)
- 3 su bardağı su (şerbet için)
Ballı Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti yaparız. Su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya bırakırız. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatırız.
- Hamuru yoğurmak icin haşhaş ve süt hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alırız ve güzel bir hamur yoğururuz .
- Yuvarlak şekil verip önce süte sonra haşhaşa bularız. 180 derece fırında pişiririz. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökeriz.