Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Badem Tatlısı Tarifi

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı Tarifi

Ballı Badem Tatlısı tarifi: Ballı Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Badem Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş tohumu
  • 3 su bardağı şeker (şerbet için)
  • 3 su bardağı su (şerbet için)

Ballı Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti yaparız. Su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya bırakırız. Kaynamaya başladıktan sonra  5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatırız.
  • Hamuru yoğurmak icin haşhaş ve süt hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alırız ve güzel bir hamur yoğururuz .
  • Yuvarlak şekil verip önce süte sonra haşhaşa bularız. 180 derece fırında pişiririz. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökeriz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025