Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ballı Badem Helvası Tarifi

Ballı Badem Helvası

Ballı Badem Helvası Tarifi

Ballı Badem Helvası tarifi: Ballı Badem Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Badem Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ballı Badem Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva İçin:

  • 200 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış)

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı bal

Üzeri İçin:

  • 1/2 su bardağı çiğ badem

Ballı Badem Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını derin bir tava veya tencerede eritin.
  • Kızmış olan yağın üzerine unu ilave edip rengi değişene dek kavurun. Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de ekleyip unla beraber 3-4 dakika daha kavurun.
  • Süt ve balı karıştırn ve tavaya yavaşça ilave edip helvanın topaklanmaması için sürekli olarak karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirip helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin. Ardından bir abağa ters çevirip kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın. Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin.
  • Dilimlerin üzerine badem ve bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025