Ballı Badem Helvası Tarifi
Ballı Badem Helvası tarifi: Ballı Badem Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Ballı Badem Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ballı Badem Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva İçin:
- 200 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- 200 gram badem (kabukları soyulmuş, doğranmış)
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı bal
Üzeri İçin:
Ballı Badem Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını derin bir tava veya tencerede eritin.
- Kızmış olan yağın üzerine unu ilave edip rengi değişene dek kavurun. Kabukları soyulmuş ve doğranmış bademleri de ekleyip unla beraber 3-4 dakika daha kavurun.
- Süt ve balı karıştırn ve tavaya yavaşça ilave edip helvanın topaklanmaması için sürekli olarak karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirip helva sütünü çektikten sonra ocağı kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
- Helvayı yuvarlak bir tepsi veya kalıba yerleştirin. Ardından bir abağa ters çevirip kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın. Bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin.
- Dilimlerin üzerine badem ve bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun!