Balkız Tatlısı Tarifi
Balkız Tatlısı tarifi: Balkız Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Balkız Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Balkız Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 200 gram margarin
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Üzeri için:
Balkız Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti yapmak için su ve şekeri tencereye koyup kaynamasını bekliyoruz.
- 10 dakika kaynadıktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için malzemelerin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak biçimde şekil veriyoruz.
- Üzerini çatal yardımıyla çizikler atıyoruz. Son olarak irmiğe bulayıp fırın tepsisine alıyoruz.
- 180 C° önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz. Tatlımız fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun.
Balkız Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlının sıcak şerbetin soğuk olması çok önemli.Şerbetin iyice çekmesi için bu adımı uygulayın.