Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Balık Sofrası Tarifi

Balık Sofrası

Balık Sofrası Tarifi

Balık Sofrası tarifi: Balık Sofrası için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Sofrası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Balık Sofrası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Harissa Sos İçin:

  • 6 adet kuru acı biber
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balık İçin:

  • 1 kilogram istavrit
  • 5 yemek kaşığı harissa sos

Nohutlu Patlıcan Salatası İçin:

  • 1 adet kemer patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş badem
  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet nar

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin:

  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1/4 demet taze nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Balık Sofrası tarifi nasıl yapılır?

  • Harissa sos için kuru biberleri sıcak suda 20 dakika bekletip yumuşatın ve çekirdeklerini çıkartın.
  • Sosun zeytinyağı hariç tüm malzemelerini blenderdan geçirmeye başlayın ve bu esnada yavaş yavaş yağı ekleyip koyu kıvamlı, dokulu bir sos yapın.
  • Balıkları temizleyin ve kurulayın. Derin bir kap içerisinde sos ile harmanlayın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Balıkları 200 derecelik fırında, boyutlarına göre 15-25 dakika kadar pişirin.
  • Salata için patlıcanları halka halinde kesin ve hafifçe tuzlayın.
  • Acısını atan patlıcanları tavada az miktar yağ ile önlü arkalı kızartın. Tavaya son olarak doğranmış bademleri de atıp ocaktan alın.
  • İnce kıydığınız soğanı, çekirdekleri alınmış ve dilimlenmiş salatalıkları, küp doğranmış domatesi, nohudu, kıyılmış maydanozu, nar tanelerini ve kızarmış patlıcanları zeytinyağıyla harmanlayın.
  • Pilav için soğanı ufak küpler halinde doğrayıp tavada soteleyin. Bu esnada kabakların çekirdeklerini çıkartıp küp doğrayın. Sarımsakları da ezin ya da doğrayın.
  • Tavada sotelenen soğanların üzerine kabak, sarımsak ve baharatları ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Tavaya son olarak ince bulguru, küp doğranmış köz biberi ve aynı seviyeye gelecek kadar sıcak su ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tavanın üzerine bir kapak kapatıp 10 dakika demlendirin.
  • Balıklar da piştikten sonra yanında taze nane ve limonla servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025