Balık Mantısı Tarifi
Balık Mantısı tarifi: Balık Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Balık Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy balık (tercihen levrek)
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 100 gram kaşar peyniri
- 2 adet yufka
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Balık Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Levreği temizleyip kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara ayırın.
- Bol suda yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuğunuz maydanoz, taze soğan ve dereotunu incecik kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin.
- Parçalara ayrılmış balık, ince ince doğranmış yeşillikler, rendelenmiş kaşar peyniri ve soya sosunu karıştırın.
- Yufkaları düz bir zemine sererek, iki parmak genişliğinde, ince ve uzun şeritler halinde kesin.
- Her şeridin bir ucuna hazırladığınız balıklı harçtan bırakarak, yufkadan hazırlanan mantıları üçgen şeklinde sarın.
- Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın.
- Üçgen şeklindeki balık mantılarını kızgın yağda, yufkalar altın sarısı rengini alana dek kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz kızarmış mantıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Balık Mantısı tarifi için servis önerisi
Üzerine çırpılmış süzme yoğurt gezdirin. Tereyağını eriterek pul biberle yada kekikle süsleyerek mantıları servis yapabileceğiniz gibi, henüz balıkla yoğurt tüketmeyenlerdenseniz Akdeniz yeşillikleriyle de deneyebilirsiniz.Afiyet olsun…