Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası tarifi: Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Çorbası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet levrek (ayıklanmış)
  • 2 dal taze kekik
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet maydanoz

Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İri parçalara bölünmüş kuru soğanı, 2 diş sarımsağı, ayıklanmış levrek etini, kekik ve 1 litre suyu tencereye alın. Kaynadıktan sonra tencereyi kenara alın.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alın.
  • 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurun. Havucu da küçük küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Ezilmiş 2 diş sarımsağı ve küp doğranmış patatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. En başta kaynattığınız balığın suyunu süzüp, buraya ekleyin.
  • Pirinci, kaynattığınız balığın etini ve yarım limonun suyunu ekleyin. En son tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Balık Çorbası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021