Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası tarifi: Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy yer elması
  • 1 adet yarım havuç
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 parça beyaz etli balık
  • 1 adet sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı glutensiz un
  • 1 çay kaşığı (silme) buğday ruşeymi
  • 1 çay kaşığı irmik unu

Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce sarımsak ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırın.
  • Çorbanın sosunu hazırlayalım. Haşlanıp ayıklanmış balığımızı çatal yardımıyla ezelim.
  • Yer elmasını ağızına göre minik minik doğrayın.
  • Haşlamaya alın. Küçük bir tavada rendelenmiş havuç ince doğranmış biberi kavurup, un ve irmikleri ekleyelim.
  • Tüm malzemeler kavrulunca haşlanan yer elmasının içine ekleyelim ve karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Balık Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Balık suyu kullanırsanız çorbanızın aroması güçlenip, besin değeri yükselecektir.

Balık Çorbası tarifi için servis önerisi

İnce kıyılmış taze yeşilliklerle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025