Balık Çorbası Tarifi
Balık Çorbası tarifi: Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet levrek (ayıklanmış)
- 2 dal taze kekik
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 demet maydanoz
Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İri parçalara bölünmüş kuru soğanı, 2 diş sarımsağı, ayıklanmış levrek etini, kekik ve 1 litre suyu tencereye alın. Kaynadıktan sonra tencereyi kenara alın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alın.
- 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurun. Havucu da küçük küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
- Ezilmiş 2 diş sarımsağı ve küp doğranmış patatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. En başta kaynattığınız balığın suyunu süzüp, buraya ekleyin.
- Pirinci, kaynattığınız balığın etini ve yarım limonun suyunu ekleyin. En son tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Afiyet olsun.