Balık Biber Turşusu Tarifi
Balık Biber Turşusu tarifi: Balık Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Balık Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Balık Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bir adet 425 cc boy kavanoz için:
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 4-5 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi (100 ml)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram balık biber
Balık Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Orta ateşte ısıttığınız tavaya balık biberleri dizin.
- Alt kısımlarını 4-5 dakika pişirdikten sonra çevirip diğer tarafını da pişirin. Ardından ocaktan alın.
- Defne yaprağının yarısını, 1 adet dilimlenmiş sarımsağı, tane karabiberleri kavanozun dibine yerleştirin.
- Sıcakken kavanoza balık biberleri yerleştirip üzerinden kaşıkla bastırıp sıkıştırın. Kalan sarımsağı ve defne yaprağının diğer yarısını üzerine ekleyin.
- Tuz ve şekeri üst kısmına dökün.
- Ardından sirkeyi ekleyin. Sirkeyi eklediğinizde tam biberleri örtecek çizgide olmalı, eğer az kaldıysa biraz daha sirke ekleyin.
- Son olarak zeytinyağını ekleyin ve kapağını sıkıca kapatın.
- Kavanozu ters çevirin, üzerini bir bezle örterek veya sararak dinlenmeye bırakın. 2-3 gün içerisinde tüketime hazır hale gelecektir, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.
Balık Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Turşu hazırlarken kullandığınız kavanozların steril olması ve daha önce kullanıldıysa en azından kapağın yeni olması daha uzun süre dayanmasını sağlar. Kavanozların daha geç soğuması daha iyi vakum oluşmasını sağlayacaktır, ters çevirdikten sonra üzerini havlu veya kalın bir mutfak beziyle örtebilirsiniz. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.