Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Balerin Pasta Tarifi

Balerin Pasta

Balerin Pasta Tarifi

Balerin Pasta tarifi: Balerin Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Balerin Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Balerin Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Balerin Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebisi için derin bir tencereye bir litre sütü, bir su bardağı şekeri, 2 yemek kaşığı dolusu unu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 3 yemek kaşığı kakaoyu alarak karışana kadar çırpıyoruz.
  • Muhallebi koyulaşıp kıvam alınca 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilyayı muhallebiye ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebi kaynayınca ocaktan alıyoruz.
  • Düz bir zemine, bisküvileri dik bir şekilde aralarına muhallebiden sürerek diziyoruz. Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve yanlarına sürüp pastanın tamamını muhallebi ile kaplıyoruz.
  • Hazır olan pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pastayı bıçak ile çapraz bir şekilde dilimliyoruz. Balerin pasta hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025