Balerin Pasta Tarifi
Balerin Pasta tarifi: Balerin Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Balerin Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Balerin Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Balerin Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebisi için derin bir tencereye bir litre sütü, bir su bardağı şekeri, 2 yemek kaşığı dolusu unu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 3 yemek kaşığı kakaoyu alarak karışana kadar çırpıyoruz.
- Muhallebi koyulaşıp kıvam alınca 1 yemek kaşığı tereyağı ve bir paket vanilyayı muhallebiye ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebi kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Düz bir zemine, bisküvileri dik bir şekilde aralarına muhallebiden sürerek diziyoruz. Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve yanlarına sürüp pastanın tamamını muhallebi ile kaplıyoruz.
- Hazır olan pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pastayı bıçak ile çapraz bir şekilde dilimliyoruz. Balerin pasta hazır. Afiyet olsun.