Balayı Kurabiyesi Tarifi
Balayı Kurabiyesi tarifi: Balayı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Balayı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Balayı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı fındık (rondodan incecik geçirilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (büyük çay bardağı: 110 cc)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı (tepeleme) un
Balayı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın.
- Bütün olan fındıkları neredeyse sıvı hale gelecek kadar rondodan geçirin ve geniş bir karıştırma kasesine aktarın.
- Fındıkların üzerine sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.
- Tepeleme doldurduğunuz 1 su bardağı unu da üzerine ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Yumuşak ama toparlanmış bir hamur elde edeceksiniz.
- Dondurma kaşığıyla hamurdan parçalar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 150 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve fırın kapalıyken kurabiyeleri 4 dakika daha fırında bekletin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri oda ısısına geldikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin!
Balayı Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeler fırında 10 dakika piştikten sonra fırını kapatın ve kurabiyeleri çıkarmadan 4 dakika fırında kapak kapalı şekilde bekletin. Bu yöntemle kurabiyeleriniz dağılmayacaktır.
Balayı Kurabiyesi tarifi için servis önerisi
Büyük boy dondurma kaşığıyla 9 adet büyük porsiyonda kurabiye çıkıyor. Daha küçük dondurma kaşığıyla hazırlayarak miktarı arttırabilirsiniz.