Balaban Kebabı Tarifi
Balaban Kebabı tarifi: Balaban Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Balaban Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Balaban Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 adet soğan (orta boy, küçük küpler halinde doğranmış)
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
- 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
- 2 adet tırnak pide (küp doğranmış)
- 1 su bardağı et suyu (pidelerin üzerine dökmek için)
- 2 adet biber
- 1 adet domates (halka kesilmiş)
Balaban Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.
- Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin.
- Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.
- Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.
- Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.
- Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.
Balaban Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Sinirleri alınmış ve terbiye edilerek dinlendirilmiş e,t bu tarifin en lezzetli halini elde etmeniz için gereken püf noktası!