Bal Peteği Tatlısı Tarifi
Bal Peteği Tatlısı tarifi: Bal Peteği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Peteği Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Peteği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
İçi İçin:
- 4 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Bal Peteği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bir tencerede su ve şeker kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenir. 5 dakika sonra ocaktan alınır.
- Un, yağ, yumurta, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Diğer tarafta iç malzemeler kavrulmuş kadayıf, tarçın ceviz karıştırılır.
- Bu karışıma hamurdan portakal büyüklüğünde parça konularak iç malzeme eklenir ve bütünleştirilir.
- Cımbızla şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
- Cupcake kağıtlarına koyarak servis edebilirsiniz.
Bal Peteği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şekil verirken cımbız kullanabilirsiniz ya da sivri aparatlarla delik açabilirsiniz.