Bal Peteği Tatlısı Tarifi
Bal Peteği Tatlısı tarifi: Bal Peteği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Peteği Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Peteği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3,5 su bardağı  un
 - 125 gram  tereyağı
 - 1 adet  yumurta
 - 1 çay bardağı  yoğurt
 - 1 su bardağı  irmik
 - 1 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı  sirke
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilin
 
İçi İçin:
- 4 yemek kaşığı  ceviz içi
 - 1 su bardağı  kavrulmuş kadayıf
 - 1 çay kaşığı  tarçın
 
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı  toz şeker
 - 3 su bardağı  su
 - 2-3 damla  limon suyu
 
Bal Peteği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için bir tencerede su ve şeker kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenir. 5 dakika sonra ocaktan alınır.
 - Un, yağ, yumurta, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
 - Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
 - Diğer tarafta iç malzemeler kavrulmuş kadayıf, tarçın ceviz karıştırılır.
 - Bu karışıma hamurdan portakal büyüklüğünde parça konularak iç malzeme eklenir ve bütünleştirilir.
 - Cımbızla şekil verilir.
 - Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 - Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
 - Cupcake kağıtlarına koyarak servis edebilirsiniz.
 
Bal Peteği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şekil verirken cımbız kullanabilirsiniz ya da sivri aparatlarla delik açabilirsiniz.