Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Peteği Tatlısı Tarifi

Bal Peteği Tatlısı

Bal Peteği Tatlısı Tarifi

Bal Peteği Tatlısı tarifi: Bal Peteği Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Peteği Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Peteği Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

İçi İçin:

  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Bal Peteği Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için bir tencerede su ve şeker kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenir. 5 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Un, yağ, yumurta, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Diğer tarafta iç malzemeler kavrulmuş kadayıf, tarçın ceviz karıştırılır.
  • Bu karışıma hamurdan portakal büyüklüğünde parça konularak iç malzeme eklenir ve bütünleştirilir.
  • Cımbızla şekil verilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
  • Cupcake kağıtlarına koyarak servis edebilirsiniz.

Bal Peteği Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şekil verirken cımbız kullanabilirsiniz ya da sivri aparatlarla delik açabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025