Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker Tarifi
Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifi: Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı bal kabağı püresi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 g)
- 1 yemek kaşığı pekmez (10 g)
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi (30 g)
- 2 yemek kaşığı chia tohumu (25 g)
- 2 yemek kaşığı keten tohumu (30 g)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (8 g)
- 1 çay kaşığı tarçın (2 g)
- 1 çay kaşığı zerdeçal (2 g)
- 1 çay kaşığı zencefil (2 g)
- 1/4 çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı yulaf (30 g)
Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler uygun bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine silikon spatulayla incecik yayılır.
- Önceden alt üst ayarda 160 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. Sürenin 20. dakikasında tepsi çevrilir. Süre sonunda kraker ters çevrilir.
- Fanlı ayarda 7-8 dakika bırakılır. Fırından çıkarılır. Tamamen soğuyunca parçalara ayrılır. Afiyet olsun...
Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.