Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker Tarifi

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker Tarifi

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifi: Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 g)
  • 1 yemek kaşığı pekmez (10 g)
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi (30 g)
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu (25 g)
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu (30 g)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (8 g)
  • 1 çay kaşığı tarçın (2 g)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (2 g)
  • 1 çay kaşığı zencefil (2 g)
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/4 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı yulaf (30 g)

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeler uygun bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine silikon spatulayla incecik yayılır.
  • Önceden alt üst ayarda 160 dereceye ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. Sürenin 20. dakikasında tepsi çevrilir. Süre sonunda kraker ters çevrilir.
  • Fanlı ayarda 7-8 dakika bırakılır. Fırından çıkarılır. Tamamen soğuyunca parçalara ayrılır. Afiyet olsun...

Bal Kabaklı Yulaflı Baharatlı Kraker tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025