Bal Kabaklı Yanık Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Yanık Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Yanık Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Yanık Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bal Kabaklı Yanık Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3/4 paket kakaolu bisküvi
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Peynir harcı için:
- 180 gram labne
- 180 gram taze peynir
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket krema
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2-3 yemek kaşığı bal kabağı püresi (1 yemek kaşığı şeker eklenecek)
Bal Kabaklı Yanık Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bisküviyi rondodan geçirin. Hindistan cevizi ve eritilmiş tereyağını döküp iyice karıştırın.
- Kabınızı yağlayıp ardından yağlı kağıt yerleştirin. Bisküvili harcı yayıp bir bardak tabanı ile iyice bastırın ve iç harcı hazırlayana kadar buzluğa koyun.
- Peyniri çırpma kabına alın ve toz şekeri ekleyin. El çırpıcısıyla şeker eriyene dek çırpın.
- Kremayı ve nişastayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.(mikser kullanmak yok) Yumurtayı ekleyip çok hafif karıştırarak harca yedirin. En son vanilini ekleyin.
- Bu peynirli harçtan 3 yemek kaşığı alıp bal kabağı püresine ekleyin.
- Kalan bütün harcı tabanını hazırladığımız kalıba dökün.
- Bal kabağı püresini de peynirli harçla iyice karıştırıp kalbımızın üzerine döküp kafamıza göre ufakça karıştıralım.
- Tezgâha birkaç kez vurarak ve içinde kürdan gezdirerek içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- Bir kaba kaynar su doldurup fırının en alt rafına koyun.
- 170 derece önceden ısınmış fanlı ayarda fırının orta rafın bir alt rafına cheesecake'i koyup iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Yanık Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecakenizi ilk gün yerseniz daha akışkan san sebastian tadında bir kıvamı olacaktır. Fakat bir gece buzdolabında dinlendirirseniz maksimum lezzete ulaşacaktır. Bal kabağı püreniz kalırsa sos olarak kullanabilirsiniz. Beğenmeniz dileğiyle.