Bal Kabaklı Toplar Tarifi
Bal Kabaklı Toplar tarifi: Bal Kabaklı Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Kabaklı Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bal kabağı
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı tahin
- 5 adet ceviz
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (üzeri için)
Bal Kabaklı Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
- Üzerine toz şekeri serpip kapağı kapalı olarak bir gece bekletin.
- Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar su eklemeden şekeriyle kaynatın.
- Piştikten sonra blendırdan geçirip püre haline getirin.
- Petibör bisküvileri elle veya robottan geçirip ufalayın. Cevizleri de küçük parçalara ayırın.
- Bal kabağı püresi, petibör, tahin ve cevizi karıştırıp iyice yoğurun.
- Toplar yapıp yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayıp servis yapın. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Toplar tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.