Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Toplar Tarifi

Bal Kabaklı Toplar

Bal Kabaklı Toplar Tarifi

Bal Kabaklı Toplar tarifi: Bal Kabaklı Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Toplar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 1,5 paket pötibör bisküvi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı tahin
  • 5 adet ceviz
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (üzeri için)

Bal Kabaklı Toplar tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını küçük küçük doğrayıp tencereye alın.
  • Üzerine toz şekeri serpip kapağı kapalı olarak bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar su eklemeden şekeriyle kaynatın.
  • Piştikten sonra blendırdan geçirip püre haline getirin.
  • Petibör bisküvileri elle veya robottan geçirip ufalayın. Cevizleri de küçük parçalara ayırın.
  • Bal kabağı püresi, petibör, tahin ve cevizi karıştırıp iyice yoğurun.
  • Toplar yapıp yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayıp servis yapın. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Toplar tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025