Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Tava Granola Tarifi

Bal Kabaklı Tava Granola

Bal Kabaklı Tava Granola Tarifi

Bal Kabaklı Tava Granola tarifi: Bal Kabaklı Tava Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Tava Granola nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Tava Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2-3 yemek kaşığı bal kabağı püresi
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1,5 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kuru erik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

Bal Kabaklı Tava Granola tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bal kabağı püresi ve yulafı bir kabın içerisinde karıştıralım.
  • Altını ısıttığınız teflon tavaya Hindistan cevizi yağını ekleyip eritin. Ardından yulaf ve bal kabağı harcını da ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  • Bu aşamada altının tutmaması ve yulafların yanmaması için başından ayrılmadan kavurma işlemine devam edin.
  • 10-15 dakika sonra rengi dönüp gevrekleşmeye başlayınca ocağın altını kapatın.
  • Biraz soğuduktan sonra kuru yemişi, kuru meyveleri, balı ve fıstık ezmesini ekleyip bütün lezzetlerin birbirine geçmesi için karıştırın. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Tava Granola tarifinin püf noktası nedir?

Kuru meyvelerle çok tatlı olur derseniz bal miktarını azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025