Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet orta boy
Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
Peynirli Kısım İçin:
- 200 gram krem peynir
- 400 gram labne
- 200 mililitre krema
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı tahin
Üzeri İçin:
- 1/2 kilogram kabak
- 2 su bardağı şeker
- 1 avuç ceviz
Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için, bisküviler incecik öğütülür ve tüm malzeme karıştırılıp kalıba basılır. Buzdolabında bekletilir.
- Keki için peynirler krema ve şeker çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir. Nişasta eklenir.
- En son tahin eklenerek, kek harcı bisküvi kaplı kalıba boşaltılır.
- 150 derece de sadece ortası biraz sallanana ve üzeri hafif koparana kadar pişirilir. Ortalama 50 dakika kadar pişirilir.
- Fırın kapandıktan sonra 30 dakika daha içinde kapak hafif açık şekilde soğutulur.
- Sosu için kabak gelişi güzel doğranır. Üzerine şeker ilave edilip pişirilir. Piştikten sonra blenderden geçilir.
- Soğuk keke soğuk püre eklenerek buz dolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz. Üzerine ceviz serperek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Tahinli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Sosunun ve cheesecake iyice soğuduğuna emin olduktan sonra yaklaşık 3-4 saat dolapta beklerse çok daha lezzetli olacaktır.