Bal Kabaklı Rulo Pasta Tarifi
Bal Kabaklı Rulo Pasta tarifi: Bal Kabaklı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Bal Kabaklı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (170 g)
- 3/4 su bardağı bal kabağı püresi (130 g)
- 1 su bardağı un (110 g)
- 1/2 paket kabartma tozu (5 g)
- 1 paket vanilin (5 g)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 çay kaşığı zencefil
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
Kreması için:
- 250 mililitre süt
- 1/4 su bardağı un (30 g)
- 1/4 su bardağı nişasta
- 1/4 su bardağı toz şeker (30 g)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 50 mililitre sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (15 g)
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Bal Kabaklı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akları, mikserle toz şekerin yarısı ile kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
- Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Yumurta sarılı karışıma bal kabağı püresi eklenip karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya, baharatlar ve tuz elenerek 3 defada eklenir. Spatulayla karıştırılır.
- Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayılır.
- Önceden 180 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kek, pudra şekeri serpilen pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır.
- Kek tekrar ters çevrilir yine pudra şeker serpilip sıkıca rulo haline getirilir.
- Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta karıştırılır, orta ısıda sürekli karıştırılarak iyice koyulaşana ve un kokusu çıkana kadar pişirilir. Tereyağ ve vanilin eklenip karıştırılır.
- Başka kaba alıp üzerini değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Başka bir kasede soğuk sıvı krema, pudra şekeri ile çırpılıp kıvam alması sağlanır. Bu kremaya labne eklenip çırpılır.
- Soğuyan kremaya; labneli krema ve limon kabuğu rendesi eklenerek iyice çırpılır. (Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sütle olması gereken kıvama getirebilirsiniz)
- Rulo açılır, çok kenarlara gelmeden krema sürülür. Alttaki kağıt yardımıyla tekrar rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında mümkünse bir gece veya en az 4 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
iştikten sonra serpilen pudra şekeri sayesinde kekin yapışması önlenmiş olur.