Bal Kabaklı Raw Cheesecake Tarifi
Bal Kabaklı Raw Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Raw Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Raw Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Kabaklı Raw Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 2 su bardağı fındık
- 12 adet günkurusu kayısı (veya hurma)
- 4 yemek kaşığı kaju ezmesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz tarçın
- 4 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Ara katman için:
- 400 gram labne
- 2 yemek kaşığı bal
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Üst katman için:
- 800 gram bal kabağı
- 3 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 avuç ufalanmış ceviz
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 dilim portakal
Bal Kabaklı Raw Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tavada yulafları ve fındıkları birlikte kavuruyoruz. Fındık üzerindeki kabuklar kendini bırakıncaya kadar, yulaflar hafif yanıncaya kadar kavurdum ben. Yanık yanık tadı tahin gibi oluyor.
- Önce fındık ve yulafı daha sonra günkurusunu ilave ederek birlikte rondodan geçiriyoruz. Tüm malzemeleri birleştirip, karıştırıyoruz.
- Kek kalıbının tabanını Hindistan cevizi yağıyla yağlayabilirsiniz ya da direkt yağlı kağıt koyabilirsiniz. Karışımı iyice yoğurduktan sonra elinizin yardımıyla tabana sıkıştırın. Biraz buzlukta bekletin.