Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Raw Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Raw Cheesecake

Bal Kabaklı Raw Cheesecake Tarifi

Bal Kabaklı Raw Cheesecake tarifi: Bal Kabaklı Raw Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Raw Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Raw Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı fındık
  • 12 adet günkurusu kayısı (veya hurma)
  • 4 yemek kaşığı kaju ezmesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz tarçın
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Ara katman için:

  • 400 gram labne
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

Üst katman için:

  • 800 gram bal kabağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 avuç ufalanmış ceviz
  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 dilim portakal

Bal Kabaklı Raw Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Tavada yulafları ve fındıkları birlikte kavuruyoruz. Fındık üzerindeki kabuklar kendini bırakıncaya kadar, yulaflar hafif yanıncaya kadar kavurdum ben. Yanık yanık tadı tahin gibi oluyor.
  • Önce fındık ve yulafı daha sonra günkurusunu ilave ederek birlikte rondodan geçiriyoruz. Tüm malzemeleri birleştirip, karıştırıyoruz.
  • Kek kalıbının tabanını Hindistan cevizi yağıyla yağlayabilirsiniz ya da direkt yağlı kağıt koyabilirsiniz. Karışımı iyice yoğurduktan sonra elinizin yardımıyla tabana sıkıştırın. Biraz buzlukta bekletin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025