Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Puding Tarifi

Bal Kabaklı Puding

Bal Kabaklı Puding Tarifi

Bal Kabaklı Puding tarifi: Bal Kabaklı Puding için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Puding nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Puding yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2-3 dilim bal kabağı
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Bal Kabaklı Puding tarifi nasıl yapılır?

  • Doğranmış bal kabakları az bir suyla haşlanır.
  • Haşlanan bal kabaklarının suyu süzülüp çatalla iyice ezilir.
  • Malzemeler vanilya hariç karıştırılarak puding gibi pişirilir, kaynayınca altı kapatılarak vanilya eklenir.
  • Tabaklara eşit olarak bölüştürülen puding soğuduktan sonra üstü Hindistan cevizi veya parçalanmış fındıkla servis edilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

Bal Kabaklı Puding tarifinin püf noktası nedir?

Vanilya altı kapatıldıktan sonra eklenir (aromasının daha kalıcı olması için).


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025