Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Pizza Tarifi

Bal Kabaklı Pizza

Bal Kabaklı Pizza Tarifi

Bal Kabaklı Pizza tarifi: Bal Kabaklı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pizza nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet ekmek hamuru (500 gram)
  • 750 gram bal kabağı (kabuklu haliyle)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 20 yaprak taze fesleğen
  • 3 dal dereotu
  • 200 gram sürülebilir beyaz peynir
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Bal Kabaklı Pizza tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını ve soğanı soyup ince dilimler halinde doğrayın. Derin bir kap içerisinde baharatlar, tuz ve az miktar zeytinyağı ile harmanlayın. 
  • Bal kabaklarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye üst üste gelemeyecek şekilde dizin üstlerine soğanları da koyup 200 derecelik fırında kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin. Pişen bal kabaklarını soğumaya bırakın.
  • 8 adet fesleğeni süsleme için ayırın. Kalan fesleğenleri ince şeritler halinde doğrayın üstüne tuz ve seviyesine gelecek kadar zeytinyağı ekleyip blenderden geçirin.
  • Ekmek hamurlarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine yayın ve üzerine fesleğenli yağdan sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Biberi ocakta közleyin, soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Peyniri biber, ince kıyılmış dereotu ve az miktar sarımsak tozu ile karıştırın.
  • Fırından çıkan hamur hafif ılındıktan sonra önce peynirli karışımı sürün sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde bal kabaklarını dizin ve pişmiş soğanları da üstlerine serpiştirin.
  • Son olarak ayırdığınız fesleğen yapraklarını az miktar yağda 5-6 saniye kızartın. Pizzanızın üzerine susam serpin, dilimleyin ve kızarmış fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025