Bal Kabaklı Pizza Tarifi
Bal Kabaklı Pizza tarifi: Bal Kabaklı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bal Kabaklı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet ekmek hamuru (500 gram)
- 750 gram bal kabağı (kabuklu haliyle)
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 20 yaprak taze fesleğen
- 3 dal dereotu
- 200 gram sürülebilir beyaz peynir
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Bal Kabaklı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını ve soğanı soyup ince dilimler halinde doğrayın. Derin bir kap içerisinde baharatlar, tuz ve az miktar zeytinyağı ile harmanlayın.
- Bal kabaklarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye üst üste gelemeyecek şekilde dizin üstlerine soğanları da koyup 200 derecelik fırında kızarana kadar 20 dakika kadar pişirin. Pişen bal kabaklarını soğumaya bırakın.
- 8 adet fesleğeni süsleme için ayırın. Kalan fesleğenleri ince şeritler halinde doğrayın üstüne tuz ve seviyesine gelecek kadar zeytinyağı ekleyip blenderden geçirin.
- Ekmek hamurlarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine yayın ve üzerine fesleğenli yağdan sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Biberi ocakta közleyin, soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Peyniri biber, ince kıyılmış dereotu ve az miktar sarımsak tozu ile karıştırın.
- Fırından çıkan hamur hafif ılındıktan sonra önce peynirli karışımı sürün sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde bal kabaklarını dizin ve pişmiş soğanları da üstlerine serpiştirin.
- Son olarak ayırdığınız fesleğen yapraklarını az miktar yağda 5-6 saniye kızartın. Pizzanızın üzerine susam serpin, dilimleyin ve kızarmış fesleğen yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.