Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifi
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifi: Bal Kabaklı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 2 dilim bal kabağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane (arzuya göre)
- 2,5 su bardağı su
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını kabuğundan ayırın ve küp küp doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine alın ve üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar yumuşamaları için pişirin.
- Yumuşadıktan sonra sudan çıkarın ve bir kenara alın.
- Pirinçleri sıcak suyun içinde en az 15 dakika vaktiniz varsa yarım saat kadar bekletin.
- Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Ardından bir kez daha süzgeçten geçirerek fazla suyunu bırakmasını sağlayın.
- Genişçe bir pilav tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı alın.
- Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ilave edin ve pirinç taneleri berraklaşana kadar kavurun.
- Ardından suyunu ve bal kabaklarını ilave edin. Son olarak tuz, karabiber ve dilerseniz kuru naneyi ekleyerek pişmeye bırakın.
- Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Demlendikten sonra servis edin.
Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabaklarının pilavın içinde diri kalıp, ezilmemeleri için önden çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Biraz yumuşamaları yeterli olacaktır.