Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifi

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı Tarifi

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifi: Bal Kabaklı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 dilim bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (arzuya göre)
  • 2,5 su bardağı su

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını kabuğundan ayırın ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencerenin içerisine alın ve üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar yumuşamaları için pişirin.
  • Yumuşadıktan sonra sudan çıkarın ve bir kenara alın.
  • Pirinçleri sıcak suyun içinde en az 15 dakika vaktiniz varsa yarım saat kadar bekletin.
  • Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Ardından bir kez daha süzgeçten geçirerek fazla suyunu bırakmasını sağlayın.
  • Genişçe bir pilav tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı alın.
  • Tereyağı eridikten sonra pirinçleri ilave edin ve pirinç taneleri berraklaşana kadar kavurun.
  • Ardından suyunu ve bal kabaklarını ilave edin. Son olarak tuz, karabiber ve dilerseniz kuru naneyi ekleyerek pişmeye bırakın.
  • Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • Demlendikten sonra servis edin.

Bal Kabaklı Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabaklarının pilavın içinde diri kalıp, ezilmemeleri için önden çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Biraz yumuşamaları yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025