Bal Kabaklı Pide Tarifi
Bal Kabaklı Pide tarifi: Bal Kabaklı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bal Kabaklı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet hazır baklava yufkası
- 2 dilim bal kabağı
- 100 gram iri kıyılmış ceviz içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Bal Kabaklı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kabakları bol suda duruladıktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Rendelenmiş bal kabaklarını, 1/2 su bardağı toz şeker ve ceviz içiyle birlikte 5 dakika kadar kavurduktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
- Fırın tepsisine bir kat baklava yufkası serdikten sonra üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın. Üzerine az bir miktar toz şeker serpin. Yufkalar dört kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız bal kabaklı iç harcı, eşit olarak yufkaların üzerine yayın. Kalan yufkaları aralarını yağlayıp, toz şeker serptikten sonra üst üste dizin.
- Üst katına sadece ayçiçek yağı sürdüğünüz yufkayı kenar kısımlarından içe doğru kıvırarak böreğe son şeklini verin.
- Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak böreği, yufka katlarının çok fazla kırılmaması için keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Bal Kabaklı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Yufka katlarını istediğiniz kadar azaltıp arttırabilirsiniz ancak katmer inceliğinde bir pide olması için 8-10 kat yufka idealdir.Toz şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp, arttırabilirsiniz.Baklava yufkası yerine; 500 gram un, 1/4 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke ile hazırladığınız hamurdan oluşturduğunuz bezeleri, nişastalı unla incecik açıp böreği hazırlayabilirsiniz.