Bal Kabaklı Patatesli Kek Tarifi
Bal Kabaklı Patatesli Kek tarifi: Bal Kabaklı Patatesli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Patatesli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bal Kabaklı Patatesli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy patates
- 1 dilim bal kabağı
- 4 dal taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bal Kabaklı Patatesli Kek tarifi nasıl yapılır?
- 2 adet yumurtayı derin bir kapta rengi beyaza yakın olana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Çırptığımız yumurtaların içine sütü ve sıvı yağ ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Patates ve bal kabağını küp küp doğrayın.
- Taze soğan ve maydanozları ince ince kıyın.
- Doğradığınız tüm malzemeleri yumurta karışımına ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma ve tozu ve unu da ekleyip karıştırın.
- Daha sonra yapışmaması için orta boy yuvarlak borcamın tabanını yağlayıp un serpin.
- Hazırladığınız harcı borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Pişen kekinizin üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.
Bal Kabaklı Patatesli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Bal Kabaklı Patatesli Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz patatesli kekin yanına yoğurt, limon, nane, tuz ve bir diş sarımsak ile güzel bir sos hazırlayabilirsiniz. :)