Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Pankek Tarifi

Bal Kabaklı Pankek

Bal Kabaklı Pankek Tarifi

Bal Kabaklı Pankek tarifi: Bal Kabaklı Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Bal Kabaklı Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
  • Son olarak bal kabağı püresini de ilave edip karıştırın.
  • Kızgın tavada biraz tereyağ ile her iki tarafını da pişirin.
  • Bal, reçel veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025