Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı tarifi: Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker (az şekerli olmasını isterseniz, şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema

Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede kabukları soyulmuş balkabağını toz şeker ve 1/2 su bardağı su ilavesi ile birlikte suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen balkabağını püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir derin tencerede muhallebi için olan malzemelerden krema hariç tüm malzemeleyi karıştırın.
  • Muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha ocakta tutun.
  • Muhallebiyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Bu esnada kabuklanmaması için ara ara tekrar karıştırın.
  • Muhallebi ılındıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Servis kuplarının içerisine soğumuş olan balkabağı ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde doldurun ve üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyip, ılık ya da buzdolabında bekletilmiş olarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025