Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi
Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı tarifi: Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker (az şekerli olmasını isterseniz, şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
- 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede kabukları soyulmuş balkabağını toz şeker ve 1/2 su bardağı su ilavesi ile birlikte suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen balkabağını püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir derin tencerede muhallebi için olan malzemelerden krema hariç tüm malzemeleyi karıştırın.
- Muhallebi kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha ocakta tutun.
- Muhallebiyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Bu esnada kabuklanmaması için ara ara tekrar karıştırın.
- Muhallebi ılındıktan sonra kremayı ekleyin ve karıştırın.
- Servis kuplarının içerisine soğumuş olan balkabağı ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde doldurun ve üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyip, ılık ya da buzdolabında bekletilmiş olarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.