Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Kup Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi Kup

Bal Kabaklı Muhallebi Kup Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi Kup tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi Kup nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kuplar İçin:

  • 2 dilim bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 adet petibör bisküvi

Muhallebi İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Bal Kabaklı Muhallebi Kup tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını tencereye alıyoruz, üzerini geçinceye kadar su ve şekeri de ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrasında püre haline getiriyoruz.
  • Vanilin dışındaki tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Orta ateşte kıvam alıp katılaşıncaya kadar durmadan karıştırarak pişiriyoruz.
  • Bisküvileri toz haline getiriyoruz.
  • Kupların en altına bisküvi, onun üzerine bal kabağı ve sonra da muhallebi koyuyoruz. Bu adımları 2 kere tekrarlıyoruz. Sonrasında soğuması için buzdolabına alıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025