Bal Kabaklı Muhallebi Kup Tarifi
Bal Kabaklı Muhallebi Kup tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Bal Kabaklı Muhallebi Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kuplar İçin:
- 2 dilim bal kabağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 10 adet petibör bisküvi
Muhallebi İçin:
- 500 mililitre süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
Bal Kabaklı Muhallebi Kup tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını tencereye alıyoruz, üzerini geçinceye kadar su ve şekeri de ekleyerek yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonrasında püre haline getiriyoruz.
- Vanilin dışındaki tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Orta ateşte kıvam alıp katılaşıncaya kadar durmadan karıştırarak pişiriyoruz.
- Bisküvileri toz haline getiriyoruz.
- Kupların en altına bisküvi, onun üzerine bal kabağı ve sonra da muhallebi koyuyoruz. Bu adımları 2 kere tekrarlıyoruz. Sonrasında soğuması için buzdolabına alıyoruz. Afiyet olsun.