Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı ceviz içi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bal kabaklarını klasik usulde pişirerek işe başlayabilirsiniz. Akşamdan şekere basarsanız daha güzel ve kıvamlı olacaktır.
  • Muhallebisi için; süt,un ve şekeri tencereye alalım. Çırpıcı yardımıyla kızık ateşte kıvamını alana kadar pişirelim.
  • Muhallebi soğuyunca içine kremşantiyi ekleyip 5-10 dakika kadar çırpalım.
  • Kabaklarımızın yarısını (ezilenlerden olursa daha iyi olur) içine cevizleri de ekleyerek robottan geçirelim.
  • Hepsini birleştirip, dolapta bir süre soğutun. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Kabaklarımızı tencerede pişirdikten sonra 15-20 dakika kontrollü olarak fırına atarsak lezzetine lezzet katarsınız.

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi için servis önerisi

Buzdolabında 1-2 saat mutlaka soğutun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025