Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bal kabaklı kısmı için:

  • 2 dilim bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını az suda haşlayıp şekerle birlikte robottan geçirerek püre haline getirelim. İçine cevizlerimizi de ekleyip karıştıralım.
  • Muhallebi için süt, un ve şekerimizi tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine bir paket vanilya ekleyip karıştıralım.Muhallebi soğuduktan sonra da kremayı ekleyerek blenderdan geçirelim.
  • Minik kavanoz veya kaselere bir kat muhallebi bir kat bal kabağı püresi olacak şekilde yerleştirelim. Dolapta soğuttuktan sonra istediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025