Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 dilim bal kabağı
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı bisküvi kırıntısı
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • 3-4 dilim kabağı soyup dilimleyip tenceremize alalım, yarım su bardağı şekerle yavaş yavaş kendi suyunda pişirelim. Suyu biterse az az ekleyebilirsiniz.
  • Pişen kabakları blenderla püre yapalım. Süt, nişasta, un, 1 su bardağı şeker ve kabak püresini bir tencerede karıştıralım ve altını açıp muhallebimiz kıvam alana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz kıvam alınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. Sıcağıyla tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan muhallebimize kremayı ekleyip çırpalım. Bisküvileri blenderdan geçirin. Sırasıyla muhallebi, bisküvi, muhallebi, bisküvi şeklinde kabınız dolana kadar devam edin doldurmaya. En üste de kabakla en çok yakışan cevizden serpin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025