Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi
Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram doğranmış bal kabağı
- 500 mililitre süt
- 500 mililitre su
- 2,5 çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı fındık
- 4 adet kakaolu petibör bisküvi (Ara kısmı için)
Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını buharda pişirme aparatında yumuşayana dek pişirdim. Siz de böyle bir alet yok ise az su ile pişirin. Pişen kabaklara su ve süt ilave ederek rondoda ezdim.
- Ardından şekeri nişastayı ve tarçını ilave ettikten sonra tel çırpıcı ile tüm karışımı çırptım. Karışım pişirme kabına aktararak muhallebi kıvamına gelene dek pişirdim.
- Hafif soğuyan bal kabaklı muhallebiyi ortasına petibör bisküvi koyarak servis tabaklarına paylaştırdım.
- Üzerine fındıkları kırarak süsledim. Buzdolabında en az 4 ila 5 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
Bal Kabaklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağını robotta tamamen ezmek gerekiyor.