Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi: Bal Kabaklı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram doğranmış bal kabağı
  • 500 mililitre süt
  • 500 mililitre su
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4 adet kakaolu petibör bisküvi (Ara kısmı için)

Bal Kabaklı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını buharda pişirme aparatında yumuşayana dek pişirdim. Siz de böyle bir alet yok ise az su ile pişirin. Pişen kabaklara su ve süt ilave ederek rondoda ezdim.
  • Ardından şekeri nişastayı ve tarçını ilave ettikten sonra tel çırpıcı ile tüm karışımı çırptım. Karışım pişirme kabına aktararak muhallebi kıvamına gelene dek pişirdim.
  • Hafif soğuyan bal kabaklı muhallebiyi ortasına petibör bisküvi koyarak servis tabaklarına paylaştırdım.
  • Üzerine fındıkları kırarak süsledim. Buzdolabında en az 4 ila 5 saat dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Bal Kabaklı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabağını robotta tamamen ezmek gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025