Bal Kabaklı Muffin Tarifi
Bal Kabaklı Muffin tarifi: Bal Kabaklı Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Bal Kabaklı Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal kabağı püresi için:
- 2 dilim bal kabağı (iri dilim)
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 çay bardağı su
Muffin harcı için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı dut kurusu (şeker yerine)
- 1 su bardağı tam tahıllı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Süslemesi için:
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş yaban mersini
Bal Kabaklı Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını ayıkladığınız bal kabağı dilimlerini iri parçalar halinde kestikten sonra su ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte haşlayın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Dut kurularını mutfak robotunda iri toz şeker taneleri gibi kalana kadar çekin.
- Tam tahıllı un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın.
- İnce çekilmiş dut kurusu, yumurtalar, ayçiçek yağı, karbonat ve püre haline gelen haşlanmış bal kabağını ayrı bir kapta 10 dakika kadar çırpın.
- Sıvı muffin karışımına kuru malzemeleri katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımı, içine kağıt muffin kalıpları yerleştirdiğiniz kalıplara eşit olarak dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirdiğiniz bal kabaklı muffinleri, soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Kurutulmuş yaban mersinleriyle süsleyip servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Bal Kabaklı Muffin tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabaklarını fırında pişirdikten sonra da kullanabilirsiniz.