Bal Kabaklı Makarna Tarifi
Bal Kabaklı Makarna tarifi: Bal Kabaklı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Bal Kabaklı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Kalem Makarna
- 1/2 kilogram bal kabağı
- 1/2 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay bardağı süt
Bal Kabaklı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
- Ardından kabakları ve havuçları küp küp doğrayıp atın üzerini geçecek kadar kaynamış suyu da ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşadıktan sonra tavuk suyunu ve baharatları ekleyin biraz daha kaynatıp altını kapatın soğumaya bırakın.
- Makarnaları tuzlu suda haşlayın, süzün yarım bardak kadar haşladığınız suyu ayırın.
- Pişirdiğimiz kabak püresini süzgeçten veya blenderdan geçirip süt ve makarna suyunu da üzerine ekleyerek makarnayı birleştireceğiniz tavada hafif altını açarak pişirin.
- Kıvam alınca makarnaları içine ekleyip altını kapatın. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Kabağa çok su katarsak kıvam alması zorlaşacaktır, yarım kilo kabağa 1,5-2 su bardağı su yeterlidir.