Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Makarna Tarifi

Bal Kabaklı Makarna

Bal Kabaklı Makarna Tarifi

Bal Kabaklı Makarna tarifi: Bal Kabaklı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket Kalem Makarna
  • 1/2 kilogram bal kabağı
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı süt

Bal Kabaklı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Ardından kabakları ve havuçları küp küp doğrayıp atın üzerini geçecek kadar kaynamış suyu da ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşadıktan sonra tavuk suyunu ve baharatları ekleyin biraz daha kaynatıp altını kapatın soğumaya bırakın.
  • Makarnaları tuzlu suda haşlayın, süzün yarım bardak kadar haşladığınız suyu ayırın.
  • Pişirdiğimiz kabak püresini süzgeçten veya blenderdan geçirip süt ve makarna suyunu da üzerine ekleyerek makarnayı birleştireceğiniz tavada hafif altını açarak pişirin.
  • Kıvam alınca makarnaları içine ekleyip altını kapatın. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Kabağa çok su katarsak kıvam alması zorlaşacaktır, yarım kilo kabağa 1,5-2 su bardağı su yeterlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025