Bal Kabaklı Kurabiye Tarifi
Bal Kabaklı Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bal Kabaklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 125 gram  tereyağı (oda sıcaklığında)
 - 1 çay bardağı  pudra şekeri
 - 1 adet  yumurta
 - 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı  nişasta
 - 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
 - 2 su bardağı  un
 
İç harcı için:
- 400 gram  bal kabağı (küçük boy bal kabağının yarısı kadar)
 - 7 yemek kaşığı  toz şeker
 - 1/2 çay bardağı  su
 - 1 çay kaşığı  tarçın
 - 1 tatlı kaşığı  salep
 - 1/2 çay bardağı  ceviz içi (iri çekilmiş)
 
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı  pudra şekeri
 
Bal Kabaklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı bir kaba alın ve bir spatulayla tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
 - Ardından kalan tüm kuru malzemeleri ekleyerek tekrar karıştırın ve yoğurun. Birleşene dek yoğurun ve tok bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra üzerin streçle örterek tercihen 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
 - İç harcını hazırlamak için bal kabaklarını küçük küpler halinde dilimleyip üzerine şekerini ekleyerek bekletin.
 - Yaklaşık 30-40 dakika sonra üzerine tarçın ve vanilini ekleyerek pişmeye bırakın. İyice yumuşayıp püre kıvamını almaya hazır hale geldiğinde ocaktan alın. Blenderdan geçirin veya bir çatal yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın.
 - Püre halindeki bal kabağı oda sıcaklığına geldikten sonra cevizi ekleyerek karıştırın.
 - Limon sıkacağınızı ters çevirerek streç filmle kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine yerleştirin ve parmağınızla hamurun içini açarak iç harcını koymak için yer açın.
 - Ardından iç harcından koyun. Son olarak kurabiyenin açık kalan alt kısmını da hamurla kaplayın.
 - Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
 - Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 5-10 dakika dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun!