Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Kurabiye Tarifi

Bal Kabaklı Kurabiye

Bal Kabaklı Kurabiye Tarifi

Bal Kabaklı Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye hamuru için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • 400 gram bal kabağı (küçük boy bal kabağının yarısı kadar)
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 1/2 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bal Kabaklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı bir kaba alın ve bir spatulayla tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
  • Ardından kalan tüm kuru malzemeleri ekleyerek tekrar karıştırın ve yoğurun. Birleşene dek yoğurun ve tok bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra üzerin streçle örterek tercihen 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • İç harcını hazırlamak için bal kabaklarını küçük küpler halinde dilimleyip üzerine şekerini ekleyerek bekletin.
  • Yaklaşık 30-40 dakika sonra üzerine tarçın ve vanilini ekleyerek pişmeye bırakın. İyice yumuşayıp püre kıvamını almaya hazır hale geldiğinde ocaktan alın. Blenderdan geçirin veya bir çatal yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın.
  • Püre halindeki bal kabağı oda sıcaklığına geldikten sonra cevizi ekleyerek karıştırın.
  • Limon sıkacağınızı ters çevirerek streç filmle kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine yerleştirin ve parmağınızla hamurun içini açarak iç harcını koymak için yer açın.
  • Ardından iç harcından koyun. Son olarak kurabiyenin açık kalan alt kısmını da hamurla kaplayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 5-10 dakika dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025