Bal Kabaklı Kurabiye Tarifi
Bal Kabaklı Kurabiye tarifi: Bal Kabaklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bal Kabaklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 400 gram bal kabağı (küçük boy bal kabağının yarısı kadar)
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı salep
- 1/2 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bal Kabaklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı bir kaba alın ve bir spatulayla tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Ardından kalan tüm kuru malzemeleri ekleyerek tekrar karıştırın ve yoğurun. Birleşene dek yoğurun ve tok bir kurabiye hamuru elde ettikten sonra üzerin streçle örterek tercihen 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- İç harcını hazırlamak için bal kabaklarını küçük küpler halinde dilimleyip üzerine şekerini ekleyerek bekletin.
- Yaklaşık 30-40 dakika sonra üzerine tarçın ve vanilini ekleyerek pişmeye bırakın. İyice yumuşayıp püre kıvamını almaya hazır hale geldiğinde ocaktan alın. Blenderdan geçirin veya bir çatal yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın.
- Püre halindeki bal kabağı oda sıcaklığına geldikten sonra cevizi ekleyerek karıştırın.
- Limon sıkacağınızı ters çevirerek streç filmle kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine yerleştirin ve parmağınızla hamurun içini açarak iç harcını koymak için yer açın.
- Ardından iç harcından koyun. Son olarak kurabiyenin açık kalan alt kısmını da hamurla kaplayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 5-10 dakika dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun!