Bal Kabaklı Kol Böreği Tarifi
Bal Kabaklı Kol Böreği tarifi: Bal Kabaklı Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kol Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Bal Kabaklı Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yufka
- 500 gram bal kabağı
- 150 gram toz şeker
- 2 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 3 yemek kaşığı tarçın
- 50 mililitre sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
Bal Kabaklı Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını hazırlamak için bal kabağını incecik rendeleyelim.
- Rendelenmiş bal kabağına şekeri, cevizleri ve tarçını ekleyip malzemeleri birbirine yedirmek için iyice karıştıralım.
- Yufkaları ikiye kesip sıvı yağ ile yağlayalım.
- İç harcından koyup rulo yapalım.
- Gül böreği yapar gibi saralım ve tepsinin ortasından kenarlarına doğru yerleştirelim.
- Hazırladığımız böreğin üzerini de sıvı yağ ile yağlayalım ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız böreğin üzerini bir fırça yardımı ile hafifçe suyla ıslatalım.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.