Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Kol Böreği Tarifi

Bal Kabaklı Kol Böreği

Bal Kabaklı Kol Böreği Tarifi

Bal Kabaklı Kol Böreği tarifi: Bal Kabaklı Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kol Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yufka
  • 500 gram bal kabağı
  • 150 gram toz şeker
  • 2 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Bal Kabaklı Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için bal kabağını incecik rendeleyelim.
  • Rendelenmiş bal kabağına şekeri, cevizleri ve tarçını ekleyip malzemeleri birbirine yedirmek için iyice karıştıralım.
  • Yufkaları ikiye kesip sıvı yağ ile yağlayalım.
  • İç harcından koyup rulo yapalım.
  • Gül böreği yapar gibi saralım ve tepsinin ortasından kenarlarına doğru yerleştirelim.
  • Hazırladığımız böreğin üzerini de sıvı yağ ile yağlayalım ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreğin üzerini bir fırça yardımı ile hafifçe suyla ıslatalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025