Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bal Kabaklı Kış Pastası Tarifi

Bal Kabaklı Kış Pastası

Bal Kabaklı Kış Pastası Tarifi

Bal Kabaklı Kış Pastası tarifi: Bal Kabaklı Kış Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kış Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bal Kabaklı Kış Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2,5 paket pötibör (petibör) bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı (süslemek için)

Bal Kabaklı Kış Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları toz şeker i̇le yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen kabak tatlısının içine tereyağını atıp pürüzsüz bi̇r kıvam alıncaya kadar eziciyle ezelim.
  • Tamamen ezilip püre haline gelen kabaklari kenara alalim, krem şantiyle sütü çırpalım.
  • Yuvarlak kelepçeli kalıbın içine bisküvilere kabak püresinden sürüp ikinci bisküviyi diğerine yapıştırıp dik olarak dizelim.
  • Kalıbı tamamen bu şekilde kabak püresi sürdüğümüz bisküvilerle kaplayalım.
  • Artan kabak püresini üzerine sürüp bitirelim.
  • Hazırladığımız krem şantiyi üzerine sıvayıp süsleyelim. Antep fıstığı tozu serpip buzdolabında en az iki saat dinlendirelim ve servis edelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025