Bal Kabaklı Kek Tarifi
Bal Kabaklı Kek tarifi: Bal Kabaklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Bal Kabaklı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bal Kabaklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal Kabağı Püresi İçin:
- 500 gram bal kabağı (iri dilim)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı su
Kek İçin:
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Bal Kabaklı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tencere içerisinde, toz şeker ve su ile yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan kabakları süzün ve miksere aktarın.
- Mikser yardımıyla püre haline getirin.
- Bir kabın içerisinde un, kabartma tozu, tarçın ve vanilini eleyin. Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında beyazlaşana kadar çırpın.
- Kabın içerisine, süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar mikserle karıştırın. Daha sonra, elenmiş un, vanilin, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın. Son olarak kabak püresi ve ceviz içlerini ekleyip karıştın.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin, pişmemişse bir süre daha pişirebilirsiniz.
- Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Bal Kabaklı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bal kabağı püresi iyice soğuduktan sonra karışıma ekleyin. Aksi taktirde kabarmayı engelleyecektir.
Bal Kabaklı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerini süslemek için pudra şekeri serperebilirsiniz.